C++

C is een programmeertaal. Deze taal is uitgevonden in 1979 en was vooral bedoeld voor het maken van programma’s. In die tijd was C vooral bedoelt voor het maken van programma’s voor computers. In 1983 werd C++ Nieuwe functies werden toegevoegd. Vandaar de naam C++, wat in de taal zelf betekent, tel een extra op bij de variabele C.

C is gebaseerd op B wat een simpele programmeer taal was en wat was uitgevonden door Bell Labs. Wat de oorspronkelijke laboratorium was van AT&T een telefoon bedrijf. Bell Labs zijn ook de grondlegger van UNIX (1969) dit is een operating systeem.

Beide worden vandaag de dag nog steeds gebruikt, althans afgeleiden hiervan. OSX, IOS Linux, Android zijn gebaseerd op UNIX.¬†Objective-C is de taal waar alle App’s voor de iPhone, iPod en iPad gemaakt in gemaakt zijn, ook applicaties voor OSX zijn geschreven in Objective-C. Objective-C is een raamwerk over C++. En is ontwikkeld door Steve Jobs, nadat hij ontslagen was bij Apple in 1985. Dit is nog steeds terug te vinden in de naam van verschillende functies. Deze functies beginnen met NS bij voorbeeld NSString of NSInteger. NS staat voor “NeXTStep” het bedrijf van Steve Jobs wat hij was begonnen na Apple. Het NextStep operating systeem is dan ook wat Steve Jobs heeft gebruikt voor OSX nadat hij weer terug keerde bij Apple. Dit omdat Apple voor een derde keer veranderde van CPU (Centrale Processen Unit) of beter bekend als de processor.

// my first program in C++
#include <iostream>

int main()
{
  std::cout << "Hello World!";
}